Indlæsning af programmeringskortet og opdatering til nye brevtyper herunder Quickbrevet.

 1. Tænd maskinen på højre side under kortet på tænd og sluk knappen, som normalt – hvis den ikke allerede er tændt.
 2. Indtast bruger/afdeling 15 eller 16 og tryk på enter/vinkelpil knappen og indtast pinkoden for den pågældende bruger/afdeling og tryk på enter/vinkelpil knappen igen. Nu kan man se to forskellige beskeder i skærmen – alt efter hvad har gjort i denne periodes afslutning.
 3. Hvis ikke man har lavet denne periodes opkald skal man vente med, at lave dette til efter at man har kørt opdateringsprocessen igennem med programmeringskortet.
 4. Så tryk 2 gange på C-knappen hvis du ikke har klokkeslæt og dato i skærmen på maskinen allerede.
 5. Tag jeres eget kort ud i højre side ud af maskinen og sæt programmeringskortet i samme sted. Husk guld chippen skal være opad og ind i maskinen. Sørg for at kortet sidder helt ind i maskinen.

5.1

Tryk Enter      Menuer(2)     Tryk Enter      

5.2

Tryk 0                Tryk 0              

5.3

Tryk Enter         Tryk Enter      

 

Maskinen programmerer nu de nye brevtyper Quickbreve og Breve. Man må ikke slukke maskinen under denne proces eller trykke på nogen af knapperne. Man må heller ikke tage kortet ud.

 1. Når maskinen siger ”opdatering vent venligst” bliver softwaren i maskinen opdateret. Igen må maskinen ikke slukkes eller røres under denne proces og igen må kortet ikke tages ud.
 2. Hvis denne proces tager længere tid end 5 minutter skal man slukke sin maskine, da programmeringen derved er foretaget. Hvis der står sluk maskinen før de 5 minutter er gået - kan du roligt slukke maskinen før.
 3. Efter den har været slukket i ca. 1 minut kan du tænde den igen.
 4. Maskinen starter nu op og laver en intern test af de nye funktioner under denne test vil maskinen kalibrerer sine motorer til brug for de nye brevtyper. Der vil efter en korrekt kalibrering blive udskrevet en etiket/label, så derfor er det vigtigt med de 10 etiketter/labels i etiket-/labelsfremføringen.
 5. Etiketten/labelen der kommer ud af maskinen med nogle tryk/billeder er blot for at vise, at tingene er blevet korrekt isat i maskinen. Denne etiket/label kan smides ud.
 6. Maskinen vil nu vise, at man kan indtaste sin bruger/afdeling igen.
 7. Udtag programmeringskortet og isæt jeres eget kort igen hvor programmeringskortet har siddet. Husk det skal sættes i med chippen opad og ind i maskinen.

 1. Indtast bruger/afdeling 15 eller 16 og tryk på enter/vinkelpil knappen og indtast pinkoden for den pågældende bruger/afdeling og tryk enter/vinkelpil knappen igen.
 2. Nu viser maskinen i skærmen, når man er logget ind, ”Advarsel: Ring op til server. Advarslen kommer fordi, at man har opdateret maskinen til de nye brevtyper og der derfor skal foretages et opkald for kontrol af dette.
 3. Du skal nu trykke på C-knappen til klokkeslæt og dato fremkommer, og bagefter skal du trykke på ”PÅFYLD CL-BELØB (statistik)” knappen og trykke på enter/vinkelpil knappen for, at lave et kontrol opkald til systemet. Du kan godt i samme omgang hente penge/kredit hvis der er behov for dette. Dog husk beløbet skal være under maksimum beløbet eller et nul.
 4. Maskinen viser nu i skærmen ”Maskinen foretager opkald”
 5. Når maskinen viser ”Opkaldsforsøg 01” er den først i gang med, at etablerer en forbindelse ud af jeres interne systemer.
 6. Når maskinen bipper vises i skærmen det maksimum beløb du kan hente ned i maskinen fra systemet. Tryk på enter/vinkelpil knappen.
 7. Skærmen viser nu ”Indtast beløb og tryk på enter/vinkelpil knappen” Indtast et tal/beløb uden tallene efter kommaet i kroner eller nul og tryk igen på enter/vinkelpil knappen.
 8. Maskinen viser nu sine standard info-beskeder i skærmen og du skal ikke gøre yderligere på dette tidspunkt.
 9. ”Check af certifikatet”
 10. ”Overfører CL-beløb”
 11. ”Overfører statistikdata”
 12. ”Overførelsen er korrekt”
 13. Når maskinen er færdig med sit standard opkald vil der i skærmen stå ”Tryk på vægtsymbol”. Dette er venstre nederste ovale knap med et vægtsymbol og som er orange, og vægten bliver nu kalibreret og skærmen viser nu ”Tara vægt”.
 14. Maskinen går nu tilbage til, og viser klokkeslæt og dato.
 15. Du kan nu tjekke om de nye brevtyper er på plads i maskinen.
 16. Tryk på brev-symbols knappen og tryk herefter på knappen med pilsymbolet til højre for, at vælge f.eks. et Quickbrev til 26,50 kr. til højst 100 gram.
 17. Fremover kan man nu vælge de forskellige nye brevtyper via knappen med pilsymbolet til højre. Tryk på pilsymbolet til højre indtil du har det brevtype i skærmen som du vil benytte for den pågældende forsendelse.
 18. Se næste vejledning for valg af standard brevtype Quickbreve eller Breve. Husk man kan altid trykke på knappen pilsymbolet til højre for, at vælge en anden type f.eks. Breve selvom maskine har f.eks. Quickbreve som standard.

Version 15

Professionelle løsninger siden 1967 og mere end 83.400 brugere af vores løsninger.