DANSK FIRMA SIDEN 1967 - T: +45 70208687 (09-15)

Hvad er forskellen mellem en Hico & LoCo magnetstribe-kort?

Magnetkort plastkort

Den mængde data, der kan indkodes på et kort med magnetstribe er den samme for begge type både HiCo og LoCo kort. Den primære forskel mellem Hico og LoCo kort har at gøre med, hvor svært det er at kode og slette oplysninger for de to forskellige typer magnetstriber.

Høj Koercivitet Magnetstribe plastkort (Hico – High Coercivity):

Høj koercivitet eller “Hico” kort anbefales til de fleste applikationer. HICO magnetstribe kort er typisk sort i farven, og de er kodet med et stærkere magnetfelt (2750 Ørsted/Oersted).

Jo stærkere magnetfelt gør HICO kort mere holdbare, fordi data kodet på striberne er mindre tilbøjelige til utilsigtet at blive slette, når de udsættes for et ekstern magnetfelt.

HICO kort er almindelige i applikationer, hvor de kræver en længere levetid for kortet, og som bliver brugt ofte. Kreditkort, bankkort, lånerkort, adgangskontrolkort, tidsregistreringskort og medarbejder ID-kort og etc. bruger ofte Hico teknologi.

Lav Koercivitet Magnetstribe plastkort (Loco – Low Coercivity):

Lav koercivitet eller “Loco” kort er gode til kortsigtede applikationer. LOCO magnetstribe kort er generelt brun i farven, og de er kodet ved en lav intensitets magnetfelt (300 Ørsted/Oersted).

LOCO kort anvendes typisk til kortsigtede applikationer, herunder hotel værelse nøgler og sæsonkort for forlystelsesparker, årskort og etc.

Når du vælger et plastkort med magnetstribe, så spørg dig selv, hvor længe du have dine kort til at vare. Mange af os har oplevet en situation, hvor et hotelværelsesnøglen stoppede med at arbejde pga. kort var slidt. Magnetstribe kort kan omprogrammeres flere gange, men jo mere slidt det er jo mere besværlig er processen.

Standard ISO 7811-2, 7811-4, 7811-5, 7811-6

MAGNETKORT OG KORTPRINTERE

Alle magnet korttyper kan benyttes i vores kortprintere, så har du brug for en kortprinter, så læs mere her.

Alle tekniske standard for ISO kort kan findes på http://www.iso.org/iso/home.htm.

Husk – for at magnetkort skal overholde ISO standarden er der nogle ting man skal overholde – læs eventuelt nedenstående artikel(engelsk):

http://www.secureidnews.com/news-item/is-your-id-card-really-iso-compliant-a-16-digit-number-doesnt-suffice-you-must-encode-in-a-specified-way/